bg-omena-2011.jpg

Tapahtuma

Omenapuun varjossa järjestetään Lohjalla vuosittain. Tapahtuman kantavana ajatuksena on tuoda esiin harvemmin esitettyä kamarimusiikkia kauniissa miljöössä.

Idea syntyi kauniissa miljöössä

Omenapuun varjossa -tapahtuman idea syntyi Nummen kirkonkylän idyllisissä maisemissa vanhan harmaakivikirkon viehättävän miljöön ympärille. Toiseksi konserttipaikaksi festivaalin alkumetreillä tarjoutui jugendtyylinen Saukkolan Meijerimuseo, jonka ainutlaatuinen vanhanajan tunnelma ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat puitteet sopivat loistavasti kamarimusiikillisen festivaalin henkeen.
Tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa kesällä 2005, taiteellisesta suunnittelusta ovat alusta lähtien vastanneet Goran Gribajcevic ja Anna Kreetta Gribajcevic.
Myöhemmin tapahtuma on jalkautunut myös mm. Nummen tunnelmalliseen Seurataloon, jossa on järjestetty mm. iltamat ja lastenkonsertti. Säännöllisesti konsertoidaan myös Kärkölän puisessa kyläkirkossa.
IMG_0593.jpg

Harvinaisen kaunista kamarimusiikkia

Tapahtuman musiikilliseksi ideaksi nousi halu tarjota kuulijoille jotakin hieman erilaista ja tavanomaisesta poikkeavaa. Halusimme tuoda kuultavaksi tuntemattomien säveltäjien mestariteoksia, mestarisäveltäjien tuntemattomia teoksia tai muuten syystä tai toisesta varjoon jäänyttä musiikkia.
Useat teokset ovat saaneet Suomen ensiesityksensä festivaalilla,säveltäjäniminä mm. Lully, Cherubini, Gouvy ja Herzogenberg.
Omenapuun-varjossa-2005.jpg
Omenapuun-varjossa-2006.jpg
Omenapuun-varjossa-2007.jpg
Omenapuun-varjossa-2008.jpg
Omenapuun-varjossa-2009.jpg
Omenapuun-varjossa-2010.jpg
Omenapuun-varjossa-2011.jpg
Omenapuun-varjossa-2012.jpg
Omenapuun-varjossa-2013.jpg
Omenapuun-varjossa-2014.jpg
Omenapuun-varjossa-2015.jpg
Omenapuun-varjossa-2016.jpg
Omenapuun-varjossa-2017.jpg
Omenapuun-varjossa-2018.jpg
Omenapuun-varjossa-2019.jpg
Omenapuun-varjossa-2021.jpg

Tapahtumaa tukemassa

Lohjan Kesä ry., Musiikin edistämissäätiö, Nummen alueseurakunta, Pusulan alueseurakunta, Nummi- seura, TOBA Studios